Onze geschiedenis

De geschiedenis van Equal Voices gaat al meer dan 20 jaar terug. Dirigente Rita Scheffers uit Weert richtte in die tijd een kinderkoor en een tienerkoor op in de (toenmalige) kerkparochie De Goede Herder in de wijk Groenewoud in Weert. Het doel was om kerkdiensten op te luisteren en om met groepen jongeren bezig te zijn met koormuziek. Het was een tijd waarin in Weert veel van zulke koren ontstonden.

De koren werden echter steeds groter en er kwamen steeds meer stemmen van buiten de wijk bij de koren. Tegen het einde van de jaren ’90 werd besloten om een nieuwe structuur op te zetten. De oudere leden van het kinderkoor Groenewoud en de leden van het tienerkoor gingen op in een nieuw koor: jongerenkoor Equal Voices. Dit koor werd ook een onderdeel van een nieuw opgerichte stichting (zie SKG).

In 2008 echter bestond Equal Voices weer uit zoveel leden, uiteenlopend van 13 tot 25 jaar, dat is besloten de groep te splitsen. Zo ontstond de jongere groep (13 tot 18 jaar) en de oudere groep (18 jaar en ouder). Omdat deze oudere groep ook meer zelfstandig ging werken, zingt zij sinds 2012 onder de naam Sevenfifteen.

Equal Voices en Sevenfifteen werken nog steeds samen bij de shows en wedstrijden, maar ze gaan op andere momenten ieder hun eigen weg.   Vanaf dat moment is Equal Voices een koor zoals het nu is. Het koor heeft zich duidelijk gericht op de profane (niet-kerkelijke) muziek. Met veel eigen invloed van de leden en leuke originele projecten en optredens. Naast verschillende zelfgeproduceerde shows werd ook aan het prestigieuze International Youthchoir Festival 2004 in Veldhoven deelgenomen, waar een fraaie eerste prijs werd behaald en waar de prijs voor beste Nederlandse deelnemer in de wacht werd gesleept. Daarnaast heeft Equal Voices in november 2010 de eerste prijs gehaald bij het Limburgs Koren Festival. Daarmee heeft het mogen deelnemen aan het Nederlands Koren Festival.