Onze Producties

Equal Voices heeft zich in haar bestaan ontwikkeld tot een echt show/musicalkoor. In eigen beheer werden tot nu toe drie shows ontwikkeld en uitgevoerd. De scripts werden zelf geschreven, de muziek zelf uitgekozen, de films zelf gemaakt en alle zakelijke dingen werden in eigen beheer georganiseerd. Met name de Activiteiten Commissie heeft zich sterk gemaakt voor de realisatie van deze projecten. In het Weerter Munttheater werden deze shows opgevoerd voor een enthousiast publiek. Hierna volgt een korte beschrijving van de shows die Equal Voices tot op heden heeft geproduceerd:

Listen to the Music – Sfeerimpressie vanuit de zaal

Listen to the Music (2001)

Ian Hoffman is een wereldberoemde filmster, maar op weg naar een filmpremière komt hij ten val. Hij belandt in zijn eigen verleden en moet opnieuw proberen om zo’n grote ster te worden als hij al was. Dit leidde tot hilarische taferelen, en zal het Ian lukken om zijn verleden weer zo te verdraaien dat hij weer in de realiteit terugkomt? Deze show stond bol van zang en dans. Muziek was er van Elvis, Starmaker, Andrew Lloyd Webber en uit de musicals Miss Saigon en Fame. Voor deze productie werden wij ondersteund door onze zustervereniging Vocaal ensemble Genti.

Medisch Centrum Spoedgeval (2003)

Medisch Centrum Spoedgeval

De show:‘Medisch Centrum Spoedgeval’ gaat over een ziekenhuis dat in geldnood zit en dreigt opgekocht te worden door een mysterieuze persoon. Het ziekenhuis personeel probeert uit alle macht te redden wat er te redden valt, maar het lijkt te laat… De politie moet er zelfs aan te pas komen. De muziek uit de show kwam van bijvoorbeeld ‘the Blues Brothers’, ‘the BeeGees’, ‘Aretha Franklin’ en ‘Brian Setzer’. De voorstelling was een mix van zang, toneel, dans, muziek en multimedia. De multimedia was in de vorm van beamerscènes die getoond werden als ondersteuning van het verhaal, maar ook als extra scènes voor het geheel meer elan te geven. De zang, dans en muziek werden geheel in eigen beheer gerepeteerd en uitgevoerd. Voor het toneel hebben we ondersteuning gekregen van de regisseuse Hendrikje Kakenbeke, die ons coachte en veel nuttige tips gaf. Voor deze productie kregen wij hulp van onze zustervereniging Vocaal ensemble Genti en was er een gastrol weggelegd voor Giocoso.

Sfeerimpressie

Sfeerimpressie

Over de schrijvers / producenten:Medisch Centrum Spoedgeval is geschreven en geproduceerd door een driekoppig team van Jongerenkoor Equal Voices. Willem Hoeben (24), Celester Reijnart (20) en Thomas Seerden (18) zijn meer dan een jaar met deze productie bezig geweest. Willem hield zich bezig met het toneel en de film, Celester nam de dans en kleding voor haar rekening en Thomas regelde vooral het zakelijke gedeelte en de dingen die overbleven. Het geheel is dus in eigen beheer geschreven en geproduceerd door deze drie jongeren, in samenwerking met het Munttheater en de Stichting WIT.

It’s a grand night for singing! (2006)

In tegenstelling tot de voorgaande twee shows was ‘It’s a grand night for singing!’ een pure muziekshow. In een wervelende, avondvullende show werd het publiek meegenomen door allerlei muziekstijlen. Van muziek uit de film The Lion King tot muziek uit de musical Aïda: niets was te gek voor de zangers en zangeressen van Equal Voices. Iedereen danste en zong er driftig op los! Voor deze productie zijn wij een samenwerking aangegaan met Jongerenkoor Cantarella uit Swartbroek.

Let us sing (2009)

‘Let us sing’ stond in het teken van het 25-jarig jubileum van Jeugdkoor Groenewoud. Ook Equal Voices heeft in samenwerking met Jongerenkoor Cantarella uit Swartbroek deelgenomen aan deze muziekshow. Ook in deze show stond weer muziek uit verschillende musicals centraal, als Les Miserables, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Tarzan. Ook zijn er medleys gezongen van Abba en The Beatles.

Sfeerimpressie vanuit de zaal tijdens Les Miserables

Sing! (2013)

Sing! de muzikale theatershow onder leiding van Rita Scheffers was een groot succes! De show werd uitgevoerd door in samenwerking met Kinderkoor Groenewoud, Jeugdkoor Groenewoud, Kinderkoor Cantarella, Jongerenkoor Cantarella en Vocal Group Sevenfifteen. Meer dan 125 kinderen, jongeren en volwassen voerden een wervelende show op met uiteraard veel zang maar ook strakke choreografieën. Voorbij kwamen onder andere: The sound of Mucic, Bohemian Rhapsody, Grease, Oliver, Saturday night fever, Sister Act en Les Miserables. Het was een grandioos spektakel waar iedereen nog van kan nagenieten!

Equal Voices en Vocal Group Sevenfifteen tijdens de theatershow Sing! met het nummer Bohemian Rhapsody.

Equal Voices en Vocal Group Sevenfifteen tijdens de theatershow Sing! met het nummer Bohemian Rhapsody.